Social 27 August 2020 16:21

UNICEF și OMS avertizează că școlile sunt insuficient dotate pentru a le asigura elevilor condiții minime de igienă.

Înainte de pandemie, în 2019, 28% dintre școlile românești nu aveau acces la dotări de bază pentru spălarea mâinilor cu apă și săpun. O astfel de condiție este necesară pentru funcționarea sigură a școlilor în contextul pandemiei.

De asemenea, doar 72% dintre școlile din România aveau minim acces la apă potabilă și la instalații sanitare de bază.

Copiii români trebuie să poată continua să învețe. Educația formală a fost în mare parte întreruptă la începutul lunii martie. Deși revenirea în școli ar trebui să se producă în condiții de maximă siguranță pentru copii, familiile lor și cadre didactice, una din patru școli nu are acces la dotări corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, la apă potabilă curată și la instalații sanitare sigure. Momentul de față prezintă cea mai bună oportunitate de a răspunde acestei provocări o dată pentru totdeauna. Să reconstruim mai bine, oferind celor mai vulnerabili copii dotări funcționale pentru asigurarea igienei atât de importante pentru sănătatea lor”, a afirmat Gabriel Vockel, reprezentantul adjunct al UNICEF în România, conform unicef.org.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 August 2020 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.