Social 27 August 2020 13:29

Poliția din Cipru a deschis miercuri un dosar penal pentru crimă cu premeditare, după ce în spatele unei benzinării din Larnaca a fost găsit cadavrul îngropat al unui român de 33 de ani dat dispărut acum o lună.

Andrei Popa, care a dispărut pe data de 22 iulie, a fost găsit îngropat pe câmpul din spatele unei benzinării din Larnaca, după arestarea la Nicosia a unui bărbat de origine indiană, în vârstă de 26 de ani, informează CyprusMail.

Potrivit informațiilor poliției, cetățeanul român a plecat de la domiciliul său din Larnaca împreună cu alte două persoane, în vârstă de 26 și 25 de ani.

Mai târziu, în aceeași zi, Andrei Popa și-a sunat un prieten căruia i-a spus că a fost răpit și dus într-o zonă necunoscută, iar acolo a fost bătut și jefuit. Cei doi agresori au încercat, de asemenea, să-i ia și telefonul mobil care a fost oprit în jurul orei 15.40 pe 22 iulie, la 20 de minute după ce și-a sunat prietenul.

Charalambos Zahariou, ofițerul care a preluat cazul, a afirmat încă de la începutul anchetei că poliția a obținut dovezi potrivit cărora românul a fost răpit, iar suspecții sunt cetățeni asiatici. Au fost arestați atunci trei indivizi, dar ulterior au fost eliberați.

Ancheta poliției sugerează că la baza crimei a fost o căsătorie falsă.

În 2018, suspectul reținut miercuri s-a căsătorit cu o femeie din România, care era la acea dată partenera lui Andrei Popa. După căsătorie, cei doi români au plecat din Cipru, iar, recent, autoritățile din Cipru i-au cerut indianului să se prezinte la secție cu anumite documente și cu „soția”. Când acesta i-a cerut femeii să se întoarcă în Cipru, ea i-a cerut 2.000 de euro pentru acest serviciu.

Bărbatul a plătit suma, iar femeia s-a întors în Cipru împreună cu Andrei, însă acesta i-a cerut și mai mulți bani și de aici a pornit scandalul.

Suspectul spune că în ziua dispariției l-a bătut pe Andrei în mașină, după care l-a abandonat în câmp. S-a întors după câteva ore și a constatat că este mort, iar atunci a decis să-l îngroape.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Despre autor:


Ultima actualizare: 27 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.