Reacția liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit după ce președintele Iohannis a declarat că nu se pot asigura măști de protecție pentru cadrele didactice.

Acesta îl acuză pe Iohannis că tratează problema iresponsabil și îi critică pe cei care refuză să ia în discuție suspendarea președintelui.

„Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii.

Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!

Citeste si:
Tăriceanu: „Firea greşeşte cautând vinovaţi pentru înfrângerea de...
Tăriceanu, despre înfrângerea...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru acest lucru, adăugând faptul că a discutat cu foşti colegi, iar profesorii vor merge în unitățile de învățământ cu masca pe care şi-o vor procura.

„Nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit în această periodă. Bănuiesc că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Din ce am discutat cu foşti colegi de ai mei, nu e o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască pe care şi-o vor procura ei”, a replicat Iohannis.

Citeste si:
Popescu, acuzații la adresa PSD: Au vrut să incendieze mașinile...
Virgil Popescu, acuzații la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.