Ministrul Educației vine cu noi precizări în ceea ce privește începerea noului an școlar și condițiile în care se va desfășura, după ce pandemia de coronavirus a paralizat sistemul actual de învățământ.

Anisie a prezentat, de asemenea, două scenarii prin care elevii ar putea participa la cursuri.

„Începem anul școlar pe 1 septembrie pentru profesori, iar cursurile de la 14 septembrie. Aceste cursuri vor începe în funcție de situația epidemiologică. La nivelul Ministerului au fost elaborate norme de protecție aflate acum în dezbatere publică și pe care trebuie să le adoptăm. Săptămâna aceasta trebuie să le avem deja aprobate.

În scenariul verde, toți elevii pot participa la cursuri în condiții de protecție sanitară, un scenariul galben, în care elevii pot participa fizic la cursuri, mai puțin cei din cei din clasele V, VII, IX, XI, care pot participa alternativ, fizic și online. Adică prin rotație: jumătate de clasă fizic, jumătate online. Decizia e la nivel de unitate de învățământ. Consiliul de Administrație propune un scenariu, Inspectoratul școlar și DSP vor aviza și Comitetul județean sau cel al municipiului București pentru situații de urgență va da acceptul. Am dat astfel autonomie locală.

Scenariul roșu se referă la faptul că toți elevii vor învăța online, ca la sfârșitul anului școlar anterior”, a declarat Monica Anisie, în direct la B1 TV.

Citeste si:
Orban anunță un nou scenariu: Elevii ar putea merge la școală abia...
Orban anunță un nou scenariu:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.