Un patron american a decis să ofere un salariu minim de 70.000 dolari pe an angajaților săi. Ce s-a întâmplat cu firma cinci ani mai târziu.

Dan Price este CEO-ul Gravity Payments, o companie de plăți cu cardul din Seattle, SUA. Cu 2.000 de clienți, compania era estimată la câteva milioane, iar Price însuși era un milionar.

În 2015, acesta a decis ca toți cei 120 de angajați ai săi să primească un salariu minim de 70.000 de dolari pe an.

Ideea i-a venit după o discuție cu o prietenă care a lucrat 11 ani în armată şi a luptat de două ori în Irak, dar acum ajunsese să lucreze 50 de ore pe săptămână pentru a-și putea plăti facturile. Chiar dacă prietena lui muncea din greu, cei 40.000 de dolari pe care îi făcea pe an, abia dacă îi ajungeau.

După ce a citit un studiu despre câţi bani are nevoie un american pentru a fi fericit Price a decis să dea un salariu minim de 70.000 de dolari pe an în firma sa. Şi-a dat seama că va trebui să-şi reducă salariul cu 90%, să-şi ipotecheze cele două case şi să renunţe la deţinerile de acţiuni şi economii. Dar, avea credința că această strategie va funcționa pe termen lung.

Citeste si:
Un român din trei și-ar vota șeful dacă ar candida pentru funcția...
Sondaj: Un român din trei...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Ce s-a întâmplat la cinci ani după ce a luat această decizie

Cinci ani mai târziu, Price a făcut un rezumat al reușitelor pe care le-a atins compania sa. Valoarea plăților procesate de companie s-a triplat. 70% din angajați spun că și-au plătit bună parte din datorii, iar suma de bani pe care aceștia o depun în fondul de pensii s-a dublat. Numărul angajaților care dețin o casă a crescut, la fel și cel al celor care fac copii.

Salariile mai mari nu au făcut însă firma mai puţin competitivă, ci din contră. Angajaţii au început să lucreze mai mult.

Price a înțeles că atunci când banii nu mai reprezintă o problemă pentru angajați, aceștia se vor concentra pe cum să facă lucrurile mai bine.

Citeste si:
VIDEO Min. Muncii: „Pensiile trebuie să crească cât să acopere rata...
VIDEO Ministrul Muncii:...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.