Social 25 August 2020 14:52

Aurelian Bădulescu acuză Guvernul că nu a elaborat un plan și un regulament pentru începerea noului an școlar, susținând că deschiderea unităților de învățământ în contextul actual va duce la o explozie a numărului de cazuri.

„Deschiderea școlilor este crimă cu premeditare. Lucovid și ministrul „Pepsiglas” n-au mers la școală. Asta se vede din avion. În șase luni de pandemie n-au fost în stare să pregătească un plan și un regulament pentru redeschiderea școlilor. La nivel central guvernează haosul. N-au alocat bani pentru măști și tabletele, n-au stabilit nicio strategie coerentă de siguranță medicală. Lasă totul pe capul administrației locale. Dacă ar fi fost interesați ar fi citit presa occidentală, așa ar fi aflat că prin neștiință și nepricepere pot detona adevărate bombe epidemiologice”, a scris acesta pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei adaugă faptul că ministrul Educației, Monica Anisie, și premierul Ludovic Orban „nu au fost în stare să pună în scenă” un model cu circuitele de siguranță.

„Au lăsat la latitudinea unităților de învățământ să stabilească regulamentele. Să facă fiecare ce-i trece prin cap. În cazul reapariției focarelor vor da vina pe autoritățile locale. Aceasta este metoda de lucru a PNL. Ei mereu găsesc un vinovat. Guvernul Orban a închis școlile pe 11 martie, când au fost 18 cazuri de infectări cu Covid-19 raportare în 24 de ore și acum le redeschide când numărul cazurilor zilnice depășește 1.000. România se află pe locul 4 la nivel european în funcție de numărul cazurilor grave, internate la ATI. Ce fac acum Orban și Anisie este crimă cu premeditare. Deschiderea școlilor în contextul actual va duce la o explozie fără precedent a numărului de cazuri”, conchide viceprimarul general al Capitalei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.