Social 25 August 2020 08:43

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt în continuare „oameni politici care vorbesc ca o moară stricată” despre majorări de venituri pentru diverse categorii sociale, inclusiv creşterea pensiilor cu 40%, pentru care „nu există bani”.

„În continuare văd oameni politici care vorbesc ca o moară stricată că trebuie crescute cu 40% (pensiile – n.r.). Este o iluzie care este vândută oamenilor, pentru că nu este posibil. Asta ar însemna la un moment dat să cheltuim toţi banii numai ca să plătim pensii şi salarii în sistemul public”, a declarat Orban, luni, la Digi 24.

De asemenea, acesta a susținut că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor altfel decât în etape, aşa cum a propus Executivul: „Mai spun o dată, nu există bani. Aşa cum am stabilit şi cum permite economia, în această etapizare a creşterii am luat în perspectivă scenariul pe baza previziunilor făcute de specialiştii noştri şi de evoluţia economiei la nivel european, previziuni care nu au grad de certitudine foarte mare. Oamenii trebuie să înţeleagă: dacă creşti cheltuielile prea mult, la un moment dat nu mai poţi să faci faţă. O aparentă dorinţă de a face bine unei categorii până la urmă se va întoarce nu numai împotriva acelei categorii, ci împotriva societăţii”.

Retail jobs

Ludovic Orban a explicat că acestea sunt şi motivele pentru care nu au fost majorate salariile cadrelor didactice.

„Vă daţi seama că dacă am fi avut bani am fi făcut această creştere. Această creştere de la 1 septembrie era o creştere anticipată. Nu am avut resurse să susţineam această creştere. (...) Noi a trebuit să facem faţă şi la alte creşteri de cheltuieli”, a mai afirmat premierul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2020 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.