Social 24 August 2020 08:32

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune că după începerea anului școlar măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă, dacă cei mici intră în contact cu bunicii.

Profesorul susține că va crește numărul de infectări cu SARS-CoV-2 odată cu începerea noului an şcolar, motiv pentru care propune regândirea interacţiunilor copiilor cu persoanele vârstnice din familie.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Digi24, în emisiunea „În fața ta”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 August 2020 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.