Un urs care a fost îndepărtat de două ori din curtea unui liceu din Miercurea Ciuc a fost împușcat în noaptea de sâmbătă.

Ursul intrase pentru a doua oară în curtea Colegiului „Márton Áron” după jandarmii îl gonisera în noaptea precedentă.

Animalul a mai fost văzut recent şi în zona Şumuleu, în perimetrul izvorului de apă minerală, iar în ultimele două zile au fost emise patru mesaje prin sistemul Ro-alert pentru a semnaliza prezența ursului în municipiu.

După aceste evenimente, Ministrul Mediului a dat "autorizația de extragere."

„Ursul se afla de mai multă vreme sub monitorizare de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi 'Szilos' din Miercurea Ciuc. A fost solicitată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor eliberarea autorizaţiei de extragere. Această autorizaţie a fost eliberată şi comunicată asociaţiei. Astfel, s-a constituit în curtea liceului dispozitivul de siguranţă, format din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţii asociaţiei, fiind izolat perimetrul şi s-a procedat la extragerea exemplarului de animal periculos. Asociaţia 'Szilos' va proceda pentru valorificarea exemplarului de urs extras, conform prevederilor legale”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Citeste si:
La Miercurea Ciuc s-au înregistrat -2,9 grade Celsius în această...
Cea mai scăzută temperatură...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.