Social 20 August 2020 11:58

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, încearcă din nou să iasă din închisoare. Acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în luna mai a anului 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Curtea de Apel București dezbate astăzi o contestație depusă de Liviu Dragnea, la executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Motivul invocat de acesta în contestația depusă este acela că este deținut ilegal.

Tribunalul București a respins inițial cererea, pe data de 9 iunie, însă Liviu Dragnea a atacat decizia la Curtea de Apel București.

În respectiva cerere, fostul lider PSD a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus" - o lege cu caracter constituțional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocații lui Liviu Dragnea susțin că acesta este deținut ilegal în închisoare, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupție.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.