Social 20 August 2020 10:21

Pilotul de raliuri Alex Filip a fost șicanat și ulterior lovit de un conducător auto în timp ce se deplasa cu bicicleta.

Alex Filip, particpant la un raliu din Italia, susține că avea în plan să facă o tură de 75 de kilometri pe bicicletă. Ghinionul său a fost că după doar 5 kilometri, a fost luat în vizor de un șofer.

”Din păcate am parcurs doar vreo 5km pentru că șoferul unei mașini a decis la un moment dat să mă tot șicaneze, totul, pe scurt, terminându-se cu faptul c-a frânat brusc și a virat spre mine cu intenția clară de a mă lovi. Ceea ce s-a și întamplat, mașina lui m-a proiectat într-o alta parcată și apoi alte câteva tumbe până într-un cap de pod. Episodul a avut loc aproape de casă, la mine-n comuna Corbeanca”, a relatat Alex Filip după incidentul în care a fost implicat.

Acesta este de părere că ”pentru unii șoferi, a fi biciclist e semn de inferioritate.”

Pilotul de raliuri atrage atenția asupra regulilor de circulație în preajma bicicliștilor:

”Dacă tot am văzut asfaltul de foarte aproape, profit de ocazie și zic:


  • biciclistul este un participant la trafic precum oricare altul;

  • biciclistul are drepturi și obligații clare;

  • pentru că România nu are piste pentru bicicliști, ne deplasăm pe șosele sau străzi;

  • obligația șoferului este să-i acorde biciclistului spațiu de siguranță de min 1.5m;

  • în orice context, o tamponare dintre un biciclist și o mașină il va ‘avaria’ pe biciclist, fie ca e de vină, fie că nu;

  • în țările civilizate, bicicleta este un mijloc de transport des folosit, dar și o modalitate eficientă de a face sport și de a te relaxa.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.