Social 18 August 2020 09:02

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că masca de protecție va fi obligatorie pentru toți elevii, inclusiv pentru cei din clasele I, a II-a și a III-a, deoarece aceștia nu vor putea respecta distanțarea socială.

Masca va fi obligatorie și pentru personalul din învățământ, atâta timp cât se află în incinta școlii.

Cu toate că Ministerul Sănătății a introdus obligativitatea purtării măștii de protecție în școli pentru toată lumea, acesta a renunțat la una dintre reguli, și anume la distanțarea socială.

Băncile din școli nu vor mai trebui așezate la o distanță de 2 metri, dar vor terbui separate cu plexiglas.

Distanța de 1 metru este relativă pentru ca niște copii din clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta. Atunci, venim cu obligativitatea acestei măști care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curțile școlilor care știm cam cât sunt de mari, bucuria acestor copii de a se apropia unul de altul. Haideți să îi protejăm cu ceva! Mă repet! Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă de cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menținem!”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 August 2020 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.