Social 13 August 2020 15:25

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul anti-Covid-19 aprobat de Rusia nu are nicio validare externă.

Rusia a anunțat, marți, că a aprobat primul vaccin anti-Covid-19, iar acest lucru a creat controverse în rândul experților internaționali din domeniul sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că „nu există nicio validare externă pentru vaccinul anti-COVID” din Rusia, iar România, făcând parte din Uniunea Europeană, încheie precontracte doar cu țări din UE.

Iohannis a ținut să îi informeze pe români faptul că în UE, la acest moment, nu există încă un vaccin anti-Covid-19 aprobat.

Este important pentru români să știe că în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor apropiat să beneficiem de un vaccin COVID-19. România este parte din acest efort și s-a înscris în prima etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar la acest moment în care discutăm nu există un vaccine aprobat în UE”, a precizat președintele, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.