Consiliul General al Municipilului București (CGMB) a adoptat, joi, propunerea de acordare a unui stimulent în valoare de 1000 de euro persoanelor care s-au vindecat de Covid-19, pentru a-i încuraja să doneze plasmă.

Decizia a fost luată cu 33 de voturi „pentru” , cinci „împotrivă” și șapte abțineri.

Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Bineînțeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulent în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentru revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Primarul General susține că, deoarece suntem în pandemie și ne aflăm într-o „situație excepțională”, este nevoie de o excepție de la legea privind donarea, care nu prevede astfel de stimulente financiare.

Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice si cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției Covid-19!”, a explicat Gabriela Firea, marți, într-o postare pe o rețea de socializare.

Citeste si:
Gabriela Firea: Vom obliga Guvernul să crească alocațiile
Gabriela Firea:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.