Social 13 August 2020 11:51

Reacția medicului a venit după ce Ministerul Sănătății a anunțat un proiect de lege prin care vrea să interneze chiar și românii bolnavi de banală gripă.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern ce stabileste lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu, în spitale sau în „lagăre de carton”.

Medicul spune că în fiecare an au apărut noi virusuri gripale și niciodată nu s-a pus problema de internarea cu forța într-o unitate sanitară, fiindcă medicii sunt cei care decid dacă este sau nu nevoie de tratamente speciale.

„În toți anii în care a fost gripa sezonieră, oamenii s-au dus de bună voie la spital, atunci când a fost cazul. Nu i-a forțat nimeni! De ce să-i forțăm acum, când s-a demonstrat, în decursul atâtor ani, că nu e nevoie să se recurgă la măsuri de forță?

Eu cred că așa trebuie procedat și în continuare! Eu cred că nu internarea cu forța este soluția, pentru că această obligație deschide calea abuzurilor.

Domnilor guvernanți, nu este cazul să mergem dincolo de o limită a bunului simț și a legii. Oamenii sunt si așa cu răbdarea întinsă la maxim. Nu mai dați legi aberante!”, a mai scris Adina Alberts pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.