Primarul general al Capitalei vrea ca Executivul să prezinte toate informațiile legate de începerea anului școlar și să nu arunce întreaga responsabilitate pe părinți și autorități locale.

Firea afirmă că, în loc să dea vina pe alții pentru interlopi, președintele și premierul ar trebui să se ocupe și să vorbească despre cum se vor desfășura activitățile în unitățile de învățământ.

„Aș vrea să știu dacă se depune același efort în această perioadă pentru a-i informa pe părinți și pe profesori în legătură cu începerea anului școlar, pentru că sunt foarte multe îngrijorări reale în această privință. Avem o certitudine: școala începe pe 14 septembrie. Dar avem foarte multe incertitudini: cum se va începe școala, care sunt măsurile luate de Ministerul Educației și de Ministerul Sănătății astfel încât copiii românilor să poată merge la școală în condiții sigure, să nu fie pericol nici pentru ei, nici pentru profesori”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

De asemenea, acesta susține că declarațiile făcute de către guvernanți până la acest moment sunt iresponsabile din cauza faptului că au aruncat toate atribuțiile către părinți, profesori, primari și presedinți ai consiliilor județene.

„Am vorbit cu foarte mulți colegi din țară. Și directorii de școli, și primarii, și președinții de consilii județene, asupra cărora s-a aruncat toată responsabilitatea, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură ghidul promis de la guvern și normele pentru începerea anului școlar. Deocamdată nu se întâmplă nimic și pur și simplu declarații de genul „părinții și profesorii trebuie să facă triajul elevilor”, „primarii și președimții consiliilor județene trebuie să ia măsuri pentru distanțare și pentru toate celelate obligații pe care le avem în pandemie” sunt declarații iresponsabile. A veni ca guvern unic în Europa de această manieră să spui „pe mine nu mă interesează, transferă către părinții și către autoritățile locale aceste responsabilitări”, eu cred că lucrurile vor fi sanționate.

Citeste si:
Ciolacu, către guvernanți: Am înțeles, sunteți proști. Dar ce aveți...
Ciolacu, către guvernanți:...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Repet: aș folosi timpul de exprimare, timpul de declarații pentru a-i informa pe cetățeni cu onestitate ce se va întâmpla odată cu începutul anului școlar. Astfel de răspunsuri așteptăm, despre școală, nu despre interlopi”, a mai spus Firea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.