Social 12 August 2020 12:00

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Dragoș Garofil, a declarat că nu se va măsura temperatura elevilor la intrarea la cursuri pentru că ar face mai mult rău decât bine.

„Legat de termometrizare pot să vă spun că am avut o discuție foarte lungă. Termometrizarea, după cum știți în prezent, este recomandată în instituții, în supermarketuri, aduce un plus. Însă în cazul școlilor, cum foarte bine a remarcat domnul rector, faptul că într-un interval extrem de scurt, la începutul orelor se prezintă un număr foarte mare de elevi sau studenți, termometrizarea la elevi, la intrare, în absența acelor termo-scanere din aeroport care cu siguranță nu vor fi indisponibile în cele 17.000 de școli, ar produce colmatarea intrărilor și ceea ce am câștiga prin eventualitatea depistării unor copii febrili, am pierde prin aglomerarea la intrare și imposibilitatea, practic, a unei separări a grupurilor, pe care ne-o dorim. Legat de termometrizare, știm iarăși din practică, copiii fac forme ușoare de boală, majoritatea sunt asimptomatici și atunci termometrizarea în cazul lor nu ar aduce… nu are o sensibilitate mare și este ineficientă. Deci termometrizarea la intrare nu va face parte din ghid”, a declarat Dragoș Garofil, citat de edupedu.ro.

Secretarul de stat a explicat că autoritățile vor insista ca triajul să fie făcut de părinți înainte ca elevii să fie trimiți la școală.

„Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părintele să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul, atunci când are febră sau prezintă simptome respiratorii copilul nu trebuie adus la școală. Este o măsură obligatorie, de bun simț, dar pe care, din păcate, știm cu toții că în anii trecuți nu s-a aplicat niciodată și copiii răciți, tușind, cu febră, cu antibiotice, cu tratament erau aduși la școală. În condițiile acestea de pandemie va trebui să înțelegem acest aspect, că nu se pot aduce copiii febrili la școală sau cu simptome respiratorii, trebuie ca întreaga societate să fie responsabilizată. Este o misiune pe care o avem cu toții ca societate și trebuie să comunicăm foarte bine în acest sens să fim responsabili de la decidenți la cadre didactice elevii și părinți”, a mai spus oficialul.

Citeste si:
Oana Moșneagu și Vlad Gherman se pregătesc să devină părinși: Vrem...
Oana Moșneagu și Vlad Gherman...

Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.