Social 12 August 2020 11:12

În județul Hunedoara, 10 localități sunt aproape de a fi băgate în carantină, după ce au fost depistate cu Covid-19 51 de persoane, în ultimele 24 de ore.

La ultima raportare făcută de Grupul de Comunicare Strategică a numărului de cazuri noi de Covid-19, județul Hunedoara a avut cele mai multe cazuri active de coronavirus.

Potrivit datelor centralizate la nivelul județului, se consideră o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile, iar specialiștii spun că este vorba despre o răspândire comunitară.

Din cauza faptului că 10 localități din Hunedoara se află în prag de carantinare, prefectul le-a cerut primarilor acestor localități să facă ședințe cu comitetul local pentru situații de urgență și să ia măsuri suplimentare.

Prefect Hunedoara: „Unele cazuri sunt grave, nu mai avem locuri la ATI”

În localitățile unde cazurile active sunt mai multe de 3 la 1000 de locuitori, se poate institui carantina, dacă se constată și alți factori care pot duce la răspândirea virusului.

Am avut ieri şi azi, 110 cazuri noi de infectări, ceea ce ne-a alarmat şi de aceea am lansat acest apel către primarii din Hunedoara. Unele cazuri sunt grave, nu mai avem locuri la ATI, am solicitat deschiderea spitalului CFR şi trecerea lui pe lista de spitale COVID. Localitatea cea mai afectată şi mare este Orăştie, unde cazurile au fost foarte multe, se apropie de trei la mie la numărul de locuitori", a declarat Vasilică Potecă, prefect Hunedoara, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.