Social 11 August 2020 14:48

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a transmis și ea un mesaj, după ce a aflat că fostului președinte al Senatului și al FDSN, Oliviu Gherman, a murit.

Fostul premier amintește faptul că Oliviu Gherman a făcut parte din generația care a „reconstruit democrația în România” și care a reconectat țara la „sistemul de valori european”.

Am aflat cu tristețe vestea morții fostului lider al social-democrației românești, Oliviu Gherman. A fost un om politic remarcabil și un universitar apreciat. A făcut parte din generația care a reconstruit democrația în România, care a reușit reconectarea țării noastre cu sistemul de valori european. Îi datorăm recunoștință pentru înțelepciunea și echilibrul dovedite în funcțiile importante pe care le-a ocupat - președinte al Senatului României, președinte al FDSN, ambasador al României în Franța. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul Vioricăi Dăncilă, postat pe pagina sa de Facebook.

Și Ion Iliescu a adresat câteva cuvinte după ce a primit vestea morții lui Oliviu Gherman.

Am lucrat împreună aproape două decenii pentru construirea și consolidarea unui partid de stânga, social-democrat, în România, un partid care să ducă mai departe valorile și idealurile Revoluției Române. A contribuit, în funcțiile de reprezentare pe care le-a deținut, la definirea cadrului constituțional și la adoptarea noului cadru legal, care să permită revenirea României în concertul națiunilor europene, și apoi integrarea țării noastre în Uniunea Europeană și în NATO. Este unul dintre politicienii care au contribuit decisiv la succesul Consensului de la Snagov, care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat Ion Iliescu.

Iliescu a mai spus despre Obidiu Gherman că „a fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin. Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale”.

Citeste si:
Mircea Geoană (NATO): România nu a fost probabil niciodată atât de...
Mircea Geoană (NATO): România...

Oliviu Gherman, fost lider al FDSN și președinte al Senatului, a murit la vârsta de 90 de ani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.