Social 10 August 2020 09:00

Pelerinajul ce se desfășoară anual la Mănăstirea Nicula se apropie, iar acesta se va desfășura în condiții speciale anul acesta.

Credincioșii au început deja să se adune în Curtea Mănăstirii Nicula. Aici are deja loc o slujbă dedicată hramului Adormirii Maicii Domnului.

Începând de astăzi, vor veni din ce în ce mai mulți credincioși, sărbătoarea atrăgând mii de peleirini din toate colțurile țării. Anul acesta, însă, pelerinajul se va desfășura în condiții speciale.

Liturghia va fi organizată în mai multe zile, pentru a fi evitată aglomerația și pentru ca toată lumea să aibă posibilitatea de a participa. De asemenea, anul acesta nu vor mai fi organizate procesiunile de la Gherla spre Mănăstirea Nicula.

În plus, nu mai este permisă amplasarea de corturi în curtea Mănăstirii. Credincioșii nu vor mai avea nici contact direct cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, ci se vor închina la ea de la o distanță de un metru și jumătate.

Credincioșii trebuie să poarte în mod obligatoriu mască de protecție pe tot parcursul manifestărilor și este interzisă împărțirea de hrană pelerinilor.

Forțele de ordine vor veni în numere mult mai mari în acest an, iar autoritățile vor folosi și drone pentru a monitoriza evenimentul.

De asemenea, pentru cei ce nu au posibilitatea de a ajunge la Nicula, slujbele vor fi transmise și live.

Pelerinajul din județul Cluj are loc anual, iar aici se adună câteva zeci de mii de oameni ce doresc să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 August 2020 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.