Social 9 August 2020 12:11

Pompierii intervin de peste 24 de ore pentru stingerea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa la un depozit de furaje dintr-o fermă de pe raza comunei Ripiceni din judeţul Botoşani

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, peste 50 de pompieri au acţionat în cursul zilei de sâmbătă, în cursul nopţii şi duminică dimineaţă pentru stingerea incendiului.

„În acest moment (n.r.- duminică dimineaţă), se intervine în continuare cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, două motopompe şi mai multe utilaje puse la dispoziţie de primăriile din Manoleasa şi Ripiceni. În total, până la această oră au fost angrenaţi în misiune 53 de pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Botoşani, Gărzile de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti, dar şi pompieri voluntari din Manoleasa şi Ripiceni. Misiunea pompierilor este una de durată având în vedere cantitatea mare de furaje, dar şi faptul că trebuie verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere”, a precizat Lupu, informează Agerpres.

În depozitul de furaje de la Ripiceni se aflau, la momentul declanşării incendiului, aproximativ 10.000 de baloţi de paie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.