Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până la 7 septembrie.

Decretul publicat la 8 august în Gazeta Oficială prelungeşte carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

La intrarea în Italia, persoanele respective vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina.

Citeste si:
Câți români din diaspora votează prin corespondenţă la parlamentare
Câți români din diaspora...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.