Autoritățile locale nu fac față valurilor de alge de pe țărmul Mării Negre.

Utilajele Administrației Bazinale a Apelor Dobrogea Litoral (ABADL) strâng, în fiecare noapte, zeci de tone de alge de pe malurile plajelor, însă dimineața nisipul se ”înverzește” la loc, cu alte tone de alge aduse de mare, transmit reprezentanții instituției printr-un mesaj publicat sâmbătă dimineața, pe Facebook.

Bogdan Bola, directorul ABADL, a publicat un set de fotografii și filmulețe din noaptea de vineri spre sâmbătă, când tractoarele instituției colectau algele de pe plajele din județul Constanța, și alte fotografii făcute câteva ore mai târziu, când marea a adus la mal alte alge.

„De la Costinești în jos spre stațiunile din sudul litoralului (Saturn și Olimp), o nouă maree verde ne-a lovit în doar câteva ore. Dacă aseară, oamenii noștri de la ABADL au acționat pe această zonă, ridicând zeci de tone de alge, astăzi ne confruntăm (iarăși) cu această imagine. Algele de un verde crud denotă faptul că doar ce au ieșit la mal, așa că în această seară colegii mei vor avea iarăși de furcă pe această zonă a țărmului mării. Chiar dacă este un fenomen perfect natural pentru Marea Neagră, realizăm disconfortul produs turiștilor și constănțenilor și vom face tot ce putem să rezolvăm problema”, este mesajul pe care l-a transmis șeful ABADL, sâmbătă dimineață, pe Facebook.

Citeste si:
Prețurile pe litoral: o turistă se plânge că a lăsat 2.500 de euro...
Prețurile pe litoral, în...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.