Social 8 August 2020 15:10

Ministrul Finanțelor a explicat că România va evita recesiunea tehnică și că economia își va reveni până la finalul anului, iar acest lucru va însemna o creștere economică în anul 2021.

Potrivit acestuia, țara va avea o contracție a economiei mai mică decât estimările publice făcute de agențiile de rating, Comisia Europeană, FMI și instituțile bancare, datorită „răspunsului prompt și eficient al politicilor economice”.

„Toate economiile au fost lovite puternic de această criză. Toate ţările au răspuns prin creşterea deficitelor bugetare. Noi am fost printre cei mai cumpătaţi cu banul public, dar şi pentru că venim după o perioadă de dezmăţ şi furt al banului public în guvernarea socialistă. Toate băncile centrale au dus dobânzile către zero, pentru că ştiu foarte bine că acum dobânda reală zero sau negativă stimulează creşterea economică pe termen mediu şi lung. Toate ţările vor avea o contracţie economică în 2020. Majoritatea vor avea o recesiune tehnică. România vă evita recesiunea tehnică şi va avea o contracţie a economiei mai mică decât estimările publice făcute agenţiile de rating, CE, FMI, instituţii bancare etc., datorită răspunsului prompt şi eficient al politicilor economice. Dar tot vom avea o contracţie a economiei în 2020 ceea ce înseamnă venituri la buget mult mai mici decât cele estimate, chiar dacă similare cu cele din anul precedent", a spus Florin Cîțu, într-o postare publicată pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.