Social 7 August 2020 12:22

Șeful DSU vine cu precizări în ceea ce privește reluarea activităților în unitățile de învățământ de la 14 septembrie și îi avertizează pe toți părinții să nu trimită copii la școală dacă observă că au febră, tușesc sau strănută.

Președitele Klaus Iohannis a susținut, miercuri seară, o conferință de presă pe tema începerii noului an școlar, unde a prezentat cele 3 scenarii pentru data de 14 septembrie.

Ulterior, Raed Arafat a recomandat câteva reguli pe care trebuie să le respecte toți părinții care își trimit copiii la școală.

„Rămâne copilul, vrând, nevrând, un vector de transmitere, iar de aici trebuie să fim foarte atenți ce se întâmplă în școală pentru ca, atunci când merge acasă, să nu fie copilul cer care duce virusul.

Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maxim. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților. Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală. Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a spus Arafat, la Digi 24.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.