Social 7 August 2020 10:35

Primarul general al Capitalei anunță că în perioada următoare îi va invita pe colegii săi din Primărie la o dezbatere cu privire la pregătirile pe care administrația locală bucureșteană trebuie să le facă astfel încât începutul anului școlar să-i găsească pregătiți.

Firea mai spune că planul anunțat de Klaus Iohannis adâncește haosul din societate în ceea ce privește redeschiderea unităților de învățământ și, mai mult decât atât, îl acuză pe Orban de iresponsabilitate fiindcă în acest moment este preocupat de respectarea drepturilor pedofililor și de faptul că agresorii sexuali ai minorilor sunt discriminați.

„Sistemul de învăţământ are nevoie de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea anului şcolar în condiţii de siguranţă sanitară pentru elevi şi cadre didactice. Şi, asta, în ritm alert. Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului şcolar. Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opţiunile politice, şi să cerem răspicat Guvernului ca, atunci când ne transferă responsabilităţi, să aloce şi resursele financiare necesare pentru a le rezolva”, a scris Firea, vineri, pe Facebook.

Potrivit acesteia, Guvernul transmite mesaje „contradictorii” şi „se spală pe mâni” de responsabilităţi.

„Planul semafor’ al Guvernului de începere a noului an şcolar, anunţat ieri cu mare tam-tam, adânceşte haosul şi bulversează o întreagă generaţie de copii şi adolescenţi, care şi aşa are de suferit din cauza pandemiei. Incertitudinea celor trei scenarii - verde, galben şi roşu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze şi să găsească soluţii acestei situaţii extrem de complexe, dar, mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâini de responsabilităţi forţează limita incompetenţei. Aşa numita ‘descentralizare’ a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile şi aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaşte că este depăşit de situaţie”, a menţionat Gabriela Firea.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.