Social 6 August 2020 13:37

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a avut o criză de râs după ce a fost rugat să comenteze o declarație făcută de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la situația pandemiei de Covid-19. Tătaru a comentat apoi reacția neașteptată a lui Rafila.

Alexandru Rafila a fost invitat, marți, la emisiunea „Marius Tucă Show”, unde a fost rugat să comenteze o declarație a ministrului Nelu Tătaru.

Declarația ministrului Sănătății, în urma căreia Rafila a izbucnit în râs:

Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm în următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. (...)

Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

După ce și-a revenit din criza de râs, Alexandru Rafila a încercat să explice, pe un ton mai serios, ce a vrut să spună, de fapt, ministrul Sănătății.

Cred că rezultă mai degrabă speranța unei stabilizări a situației. Cred că un val cu două faze, cred că la asta s-a referit domnul ministru”, a spus reprezentantul României la OMS.

Reacția lui Tătaru la criza de râs a lui Rafila

Nelu Tătaru a fost întrebat de un reporter dacă a luat legătura cu Alexandru Rafila în ultimele zile, sau dacă au discutat de incidentul din emisiunea „Marius Tucă Show”, iar acesta a răspuns: „Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet științific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează și Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui și-a dat seama, poate după emisiune, și va încerca să explice tocmai explicațiile pe care eu le-am dat privind evoluția pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creștere progresivă. Mă repet, am pretenția de la cei care înțeleg mesajul să-l poată transpune pe înțelesul tuturor dacă eu nu am reușit”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 August 2020 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.