Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică consideră că prezența fizică a elevilor la școală va rezulta în mod sigur apariția unor focare la nivelul clasei, nu în întreaga școală.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a spus Adriana Pistol, la Digi24.

Întrebată dacă poate fi utilizată drept criteriu limita de 1000 de cazuri pe zi, la nivel național, pentru o decizie în privința redeschiderii școlilor, Adriana Pistol a răspuns: „E cam mult la o mie, ar trebui să avem sub o mie ca să meargă la școală toți și permanent. Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză a aceea ce s-a întâmplat la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și, ministerul, cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în alta parte și să facă online. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”

Citeste si:
Noaptea Muzeelor 2020: Proiecte digitale pentru elevi
Noaptea Muzeelor 2020:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.