Șoferii din București dau dovadă de lipsă de civilizație, distrugând noile parcări publice pe care le pot folosi fără să plătească.

Sectorul 4 din Capitală se confruntă cu o problemă ciudată. Aici au fost date în folosință mai multe parcări moderne, iar costurile de acces sunt inexistente. Șoferii, însă, aleg să vandalizeze aceste parcări.

Primăria subliniază faptul că ”cele mai avariate dotări sunt sistemele de acces/ieșire, chiar dacă acestea se află montate în parcari publice a căror utilizare, în momentul de față, este gratuită. Chiar și așa, însă, în ultimele imagini surprinse de camerele de supraveghere, se vede clar cum șoferii fortează intrarea în parcare, deși accesul este foarte ușor, dacă noile dotări ar fi folosite în mod corespunzător.”

Reprezentanții Primăriei explică faptul că un șofer ce intră într-o astfel de parcare primește un tichet de la un automat situat lângă bariera de intrare. Când ajunge la ieșire, șoferul va trebui să scaneze tichetul, pentru ca bariera să se ridice.

”Lucrul acesta nu a fost pe deplin înteles de toți soferii, fapt pentru care, numai în ultimele 2 luni, 10 bariere montate în parcările publice din sector, precum Pridvorului, Alunișului, Berceni, Nițu Vasile, Iriceanu si Piata Sudului, au fost distruse”, subliniază, însă, reprezentanții Primăriei.

Citeste si:
9 lucruri de care să scapi sau pe care să le dai mai departe
9 lucruri de care să scapi...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Aceștia spun că unii au forțat intrarea în parcare, alții au vrut să treacă pe sub barieră cu mașina, cu toate că nu există niciun tarif pentru orele de staționare.

Comportamentele de acest fel nu rămân, însă, nesancționate, astfel că cei care au produs pagube vor primi amenzi ”pentru distrugerea bunurilor aparținând domeniului public și vor suporta costurile lucrărilor de reparații.”Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.