Social 2 August 2020 11:00

Poliția a mers în cele mai aglomerate locuri de pe litoral pentru a face verificări vizavi de respectarea noilor restricții impuse de autorități.

Sâmbătă a fost prima seară în care oamenii au fost obligați prin lege să poarte mască de protecție pe faleză, dar și în alte spații deschise.

Unii au ținut cont de noile reguli, în vreme ce alții au purtat mască doar la vederea polițiștilor.

Fiind vorba de prima seară a restricțiilor, poliția s-a rezumat la avertismente, însă cei care încalcă regulile riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Polițist: „Ca o recomandare, vă rog să o și purtați acum, dacă nu, sunteți pasibil de săvârșirea unei contravenții, cuantumul amenzii este de la 500 la 2500 lei.”

Bărbat: „Am zis că sunt retras și să iau un pic de aer. ”

Polițist: „Nu contează, sunteți pe faleză. ”

Faleza cazinoului din Constanța este unul dintre locurile considerate aglomerate și unde oamenii trebuie să poarte mască între orele 18 și 24.

Femeie: „Scuze, nu am știut. Noi suntem în concediu de patru zile și nu ne-am uitat la televizor. Ok, o să ne punem masca, scuze.”

Bărbat: „Mi se pare ceva normal, trebuiau luate dinainte sincer să vă spun, acum vom vedea dacă majoritatea vor respecta.”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis ca cetățenii să poarte măști permanent în spațiile ce au tendința de a se aglomera: în stații de autobuz și peroane, în târguri și piețe, în curțile bisericilor, la Delfinariu sau în alte locuri unde se desfășoară spectacole în aer liber.

Masca trebuie purtată și pe faleză, în piațete și în parcurile de distracție și agrement.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.