Social 1 August 2020 12:20

Polițiștii de frontieră de la vama Bechet au descoperit nu mai puțin de 162.500 de pachete de țigări, ascunse într-un camion.

Poliția de Frontieră notează că această captură de țigări este cea mai mare înregistrată de autorități în acest an. Valoarea țigărilor este de peste 2,4 milioane de lei.

Autoritățile notează că ”în data de 31.07.2020, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român S.A., la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România.”

Polițiștii de la vamă au efectuat un control amănunțit asupra camionului și au descoperit în compartimentul de marfă un perete fals. În spatele acestuia, au descoperit și cutiile cu pachete de țigări.

”Mijlocul de transport a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu țigări, în valoare de 2.437.500 lei.”

Șoferul a declarat că este angajat la firma care deține camionul, dar că nu are cunoștință despre marfa care era ascunsă în interiorul acestuia.

”Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015”, mai arată Poliția de Frontieră.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.