Social 1 August 2020 11:40

Prefectul județului Argeș a anunțat că două localități vor intra în carantină, pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus din aceste așezări.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că măsura a fost luată deoarece județul se află, în continuare, pe un trend crescător al numărului de cazuri confirmate pozitiv.

”Este vorba de localitățile Bălilești și Dârmănești, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depășit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică și pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a declarat prefectul de Argeș.

Acesta spune că în unele czuri se fac chiar și liste de așteptare pentru pacienții care solicită o ambulanță pentru a putea fi inernați.

Emanuel Soare a afirmat că oamenii legii sunt la toate intrările și ieșirile din cele două localități.

”Nu se iese, nu se intră decât în baza unor motive prevăzute în hotărârea CJSU Argeș. Noi facem o evaluare a tuturor localităților, avem în supraveghere și alte localități. Dacă indicatorii privind numărul de cazuri vor fi depășiți, săptămâna viitoare vom veni, probabil, cu decizii de carantinare și a altor localități”, a transmis prefectul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.