Social 31 Iulie 2020 16:28

48 de migranți au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră în interiorul unui TIR, la vama Nădlac 2.

Polițiștii de la vama Nădlac 2 au depistat nu mai puțin de 48 de migranți ascunși într-un TIR. aceștia erau din Siria, Somalia, Irak, Afganista, Egipt și Palestina și încercau să iasă ilegal din România.

La controlul vamal, șoferul TIR-ului, un cetățean turc, în vârstă de 35 de ani, a prezentat actele din care reieșea că transportă mărfuri diverse către Franța.

Polițiștii au descoperit, însă, că sigiliul vamal aplicata remorcii era deteriorat, astfel că s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit.

În compartimentul marfă al TIR-ului, polițiștii de frontieră au descoperit 38 de bărbați, cinci femei și cinci copii.

”În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, arată Poliția de Frontieră.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul de presă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.