Candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei a declarat într-o conferinţă de presă că doreştea realizarea a 15 parcări la intrarea în Bucureşti pentru descongestionarea traficului, dar şi pentru reducerea poluării.

Nicușor Dan a menționat că toate acestea vor avea între 500 şi 2.000 de locuri şi vor fi finanţate din bani europeni.

„Sistemul acesta are mai multe avantaje mari. În primul rând, decongestionează traficul, în special pe principalele intrări din Bucureşti, ştim cu toţii cât e de aglomerat, de exemplu, Iuliu Maniu dimineaţa la intrare şi seara la ieşire, deşi aparent aceste parcări sunt în afara oraşului ele au un impact important pentru bucureşteni, pentru că mare parte din traficul pe care ei îl suportă vine de la oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi lucrează în Bucureşti. Un alt avantaj este că oferă acestor oameni care locuiesc în afara Bucureştiului şi vin să lucreze în Bucureşti o soluţie de transport mai rapidă. Un avantaj important, se reduce poluarea pentru că luăm nişte oameni care merg azi cu maşina proprietate personală şi îi direcţionăm către transportul public care în viitorul apropiat o să fie cât mai mult electric”, a explicat acesta.

Candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei a mai adăugat că această metodă a fost pusă în aplicare de către marile orașe în urmă cu 30-40 de ani și că se putea realiza și în București dacă Primăria Capitalei nu „fugea de bani europeni” și nu dădea dovadă de incompetență în ultimii 10 ani.

„Vor fi amplasate la marile intrări în oraş, vor avea între 500 şi 2.000 de locuri, în funcţie de importanţa arterei care intră în oraş şi le va fi asigurată supraveghere şi pază pentru ca oamenii care îşi lasă maşinile aici să aibă garanţia că le găsesc în siguranţă. Vor fi finanţate din bani europeni. Ar fi putut fi finanţate şi până acum din aceşti bani europeni, încă din 2010 numai că Primăria Capitalei a fugit de bani europeni dovada incompetenţei de care a dat dovadă în zece ani. Pot fi realizate într-un mandat, dar mai important, încă de la finalul primului mandat ele pot fi amenajate ca parcări la sol”, a transmis Nicuşor Dan.

Citeste si:
Firea: „Azi noapte NU se putea respira în București! Unde sunt...
Gabriela Firea: „Azi noapte...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.