Zeci de profesori care au susținut examenul de titularizare au fost prinși că încercau să copieze, astfel că vor rămâne fără catedră în noul an școlar.

Nu mai puțin de 32 de profesori au fost prinși cu mâța în sac la proba scrisă a examenului de titularizare, conform Ministerului Educației.

Din cei 30.113 de candidați înscriși, la examen s-au prezentat 27.002, adică 89,67 % din total. 2.724 de candidați au fost din promoția de absolvenți ai anului 2020.

Toți candidații care s-au prezentat la examen au putut participa, în urma triajului epidemiologic. Niciunul dintre ei nu a avut temperatura peste maximul admis de 37,3 grade Celsius.

Pentru ca profesorii să poată obține titularizarea, profesorii trebuie să obțină cel puțin nota șapte la proba scrisă a examenului. Pentru a se putea califica drept suplinitori, aceștia trebuie să obțină cel puțin nota cinci.

Citeste si:
Laserul de la Măgurele, declarat obiectiv special de interes național
Laserul de la Măgurele,...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Pentru cei 32, însă, nu se mai pune problema de titularizare sau de suplinire, cel puțin în anul școlar 2020-2021. Aceștia, prinși că au copiat sau că au încercat să copieze, rămân fără catedră pentru următorul an și vor trebui să susțină din nou examenul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.