Cu toate că mai este doar o lună și jumătate până la începerea noului an școlar, premierul Ludovic Orban nu a putut spune cu certitudine cum se vor desfășura cursurile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Premierul a fost întrebat cum ar trebui să se pregătească părinții care au mai mulți copii, în cazul în care școala va fi hibrid, iar acesta a răspuns: „Noi am constituit un grup de lucru interministerial, care pregătește toate scenariile în funcție de situația epidemiologică pentru deschiderea școlilor. Când vom avea suficiente elemente, le vom comunica”.

Ludovic Orban consideră că această „presiune” de a da informații despre deschiderea școlilor este „rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

„Când suntem foarte clari… – aici trebuie să facem o analiză a infrastructurii școlare, pe localități de tip urban mare, urban mediu și mic rural, trebuie să facem evaluarea cadrelor didactice”, a spus Orban.

Declarațiile premierului au venit în contextul în care, deși au fost prezentate scenariile luate în calcul pentru deschiderea anului școlar 2020-2021, pană acum nu a fost luată nicio decizie oficială.

Citeste si:
PSD: Puterea liberală distruge țara dintr-un amestec de prostie și...
PSD: „Puterea liberală...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

„Am alocat 250 de milioane de lei din fondul de rezervă special pentru a achiziționa tablete cu conectare la net, pentreu elevii care nu au acum acces. Sunt o serie de lucruri în analiză și în evaluare. În toate țările vedem exact care sunt măsurile care ar putea genera efecte favorabile și când vom fi pregătiți să comunicăm vom comunica. Dar totul depinde de evolutia situației epidemiologice”, a mai spus Ludovic Orban, potrivit edupedu.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.