Social 29 Iulie 2020 09:23

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în România nu s-a sfârșit încă primul val de coronavirus, iar oamenii ar trebui să învețe să conviețuiască cu virusul, deoarece nu vom scăpa de el prea curând.

Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru susține că personalul medical a început să se obișnuiască cu tratamentele și terapiile care trebuiesc administrate persoanelor infectate și face din nou un apel la populație pentru respectarea regulilor de protecție.

Chiar dacă este ceva nevăzut, am început să ne obișnuim cu anumite terapii, tratamente, ca personal medical mă refer. Mai rămâne ca tot ce înseamnă populație să respecte anumite reguli”, a mai spus Tătaru.

Acesta a mai spus că urmează „o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade”.

Ea ar trebui să scadă în măsură în care izolăm, identificăm aceste cazuri infectate, carantinăm ce vine din acele zone din afară țării noastre și supraveghem prin medicina de familie și DSP-uri”, a afirmat ministrul Sănătății.

Despre testul de seroprevalență Tătaru spune că s-au început recoltările de la diverse laboratoare din județe și continuă această recoltare, dar acum a mai scăzut ritmul.

În acest moment a scăzut ritmul, pentru că trebuie să gestionăm o a doua cocoaşă a primului val pandemic, dar acel test merge în continuare. Rezultatele vor veni la începutul lunii septembrie”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.