Social 29 Iulie 2020 09:15

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre creșterea pensiilor și a spus că acest lucru se va întâmpla în luna septembrie.

VIoleta Alexandru spune că această creștere este o necesitate și nu un cadou făcut de Guvern.

Ministrul nu a vorbit despre procentajul cu care vor crește pensiile. A precizat însă că va fi vorba despre o creștere ce va fi ”suportabilă și în anii viitori.”

„Planul nostru este să ne ținem de promisiunea cu privire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu sunt un om care discută zilnic cu pensionarii, eu știu presiunea zilnică pe care o au să-și acopere nevoile. Nu este un cadou sau un gest frumos, este o necesitate”, a declarat Violeta Alexandru pentru Realitatea Plus.

Aceasta spune că pensiile trebuie să crească, deoarece în prezent, acestea nu mai pot susține nevoile oamenilor. ”Dorința noastră este să fie o creștere sustenabilă și pentru acest an și pentru anul viitor, care în același timp să fie o creștere suportabilă și în anii viitori”, a declarat Alexandru.

Aceatsa spune că viitoarea creștere a pensiilor va fi făcută în funcție de posibilitățile bugetare pe care le are guvernul, având în vedere criza economică generată de pandemia de coronavirus.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iulie 2020 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.