Social 28 Iulie 2020 13:54

Aproximativ 120 de polițiști din București au efectuat, marți, 16 percheziții într-un dosar de înșelăciune, ce vizează false cadre sanitare care ar fi convins mai multe persoane că sunt bolnave și că trebuie să-și cumpere aparate pentru a se trata.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare, în cadrul unui dosar penal, 16 mandate de percheziţie domiciliară la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și la domiciliile mai multor suspecţi, cu privire la savârşirea infracţiunii de înşelăciune.

„Vor fi puse în aplicare 15 mandate de aducere, audierile urmând a se efectua de către poliţisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

În fapt, din datele existente în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2017-2020, mai multe persoane vătămate ar fi fost înşelate de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, care, după atragerea persoanelor vătămate prin promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite, le-ar fi indus în eroare prin prezentarea unor rezultate care atestau o stare precară de sănătate. Ulterior, ar fi profitat de starea de tulburare creată şi ar fi determinat persoanele vătămate să achiziționeze, în vederea ameliorării ipoteticelor afecțiuni, aparate comercializate la preţuri nejustificat de mari raportat la preţul de achiziţie al acestora.

Aparatele respective nu se afla pe lista dispozitivelor medicale a ANMDMR, iar societăţile comerciale nu au angajaţi cu studii medicale sau aviz de practică în medicina complementară. În cazul în care persoanele vătămate doreau rezilierea contractului, acestea ar fi întâmpinat mari greutăţi în recuperarea sumelor de bani achitate cu titlul de avans”, se arată într-un comunicat transmis de către DGPMB


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.