Social 28 Iulie 2020 10:34

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va prezenta un document în care PSD recunoștea că nu vor crește pensiile cu 40% în 2020 și se propunea o reeșalonare.

Oamenii care încă mai cred în PSD vor avea o surpriză fantastică, pentru că voi prezenta un document pe care PSD l-a aprobat în şedinţă de Guvern, după ce căzuse Guvernul Dăncilă, în care recunoşteau că nu pot să crească pensiile fără să creeze dezechilibre macro, în care recunoşteau că nu pot să crească pensiile fără să ceară ajutor de la FMI, în care recunoşteau că nu vor creşte pensiile în 2020 cu 40% şi se propunea o reeşalonare. Acest document a fost prezentat în şedinţa de Guvern şi îl voi prezenta, pentru că oamenii trebuie să înţeleagă cine sunt cei de la PSD (...) Ştiau din primul moment, de când au aprobat această lege, că nu are surse de finanţare, că nu pot să o pună în aplicare”, a declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a fost întrebat și cât estimează că va fi procentul de majorare al alocațiilor, iar acesta a spus că va fi mai mare „decât cu cât am propus să crească la pensii”, în jur de 15%, iar la 1 ianuare va fi făcută încă o majorare.

Cu privire la procentul de majorare al pensiilor, Cîțu a spus că acesta se va afla odată cu rectificarea bugetară de la jumătatea lunii august.

Procentul pe care eu îl susţin, 10%, este ceea ce putem în acest context economic. Gândiţi-vă că a trebuit să creştem alocaţiile, nu erau în buget, a trebuit să cheltuim 5 miliarde lei legate direct de criza din sănătate, am cheltuit 16 miliarde, cea mai mare suma pentru investiţii din ultimii ani”, a mai spus ministrul Finanțelor, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.