Social 27 Iulie 2020 16:52

Turiștii care vizitează plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia lasă din ce în ce mai mult gunoi în urmă.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a transmis că în ultimul weekend au fost, din nou, foarte mulți turiști pe plajele sălbatice din zona Vadu-Corbu-Midia.

Reprezentanții Administrației susțin că a fost constataă tendința turiștilor de a lăsa în urma lor din ce în ce mai mult gunoi direct pe plajă sau pe habitatele naturale din zonă. Asta se întâmplă deși există zone special amenajate pentru depozitarea gunoiului, de unde acesta este ridicat regulat de către o firmă de salubrizare.

”Insistăm asupra respectării regulilor de vizitare într-o arie naturală protejată, expuse pe panourile din zona plajelor și facem iarăși apel la un comportament responsabil față de natură, de a proteja habitatele naturale de interes comunitar din siturile Natura 2000, cu flora și fauna locală, peisajul și caracteristicile naturale ale zonei de coastă din Rezervația Biosferei Delta Dunării”, transmit cei de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.