Social 27 Iulie 2020 14:30

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților susține cu tărie că nu se poate impune purtarea măștii de protecție și în aer liber până când Guvernul nu le oferă gratuit persoanelor cu venituri mici, așa cum a promis acum două luni.

Reacția dură a venit după ce Ludovic Orban a anunțat că se ia în calcul obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, în spațiile în care este mai aglomerat.

„Înainte de a purta orice discuție despre introducerea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber, dl Orban și Guvernul PNL trebuie să facă mai întâi următorul lucru: să dea persoanelor vulnerabile măștile de protecție promise!

Sunt deja zile bune de când licitația a avut loc! Au trecut aproape 2 luni de când le-au promis și nu au făcut nimic!

Așadar, înainte de a impune noi măsuri în privința extinderii măsurii de purtare a măștilor asigurați-vă că oamenii nevoiași nu trebuie să mai cheltuie banii de mâncare și medicamente pe măștile la suprapreț din farmacii.

Ieșiți din birouri în România reală!”, au scris reprezentanții ALDE pe Facebook.

Premierul a declarat, luni, că există mai multe măsuri pe care Guvernul urmează să le analizeze, printre care și limitarea programului pentru terase și cluburi.

Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a mai spus premierul.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că măsurile se află în analiză și încă nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea lor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.