Social 27 Iulie 2020 13:11

Liderul ALDE susține că decizia privind modul în care vor fi reluate cursurile în luna septembrie trebuie să aparțină autorităților locale, nu Guvernului Orban.

Călin Popescu Tăriceanu susține pe contul său de Facebook că a solicitat Parlamentului o dezbatere în ceea ce privește deschiderea din toamnă a școlilor, dar că nu a primit un răspuns la solicitarea lui.

„Am văzut fanteziile pe care le propun guvernanții: 50% școală online, 50% prezență fizică, ore de 30 de minute și pauze de 20 de minute etc. Eu cred că ne furăm singuri căciula dacă avem impresia că școala online chiar funcționează. Pe lângă faptul că peste jumătate din copii nu au acces la tablete sau internet știm acum că nici cadrele didactice nu au reușit să facă o tranziție reușită la acest sistem de învățământ”, afirmă acesta.

Mai mult, acesta este de părere că modul de funcționare a școlilor din toamnă trebuie decis doar de către autoritățile locale, în consultare cu părinții, elevii și medicii prin organizarea unor referendumuri locale.

„Eu am încredere că autoritățile locale sunt mult mai adaptate la nevoile comunităților și pot lua decizii care să ducă la începerea școlilor în condiții optime. Cred că ele pot găsi spații suplimentare pentru a avea clase cu un număr mai mic de elevi. Cred că pot găsi personal suplimentar, chiar suplinitori, care să poată supraveghea mai bine copiii”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El crede că menținerea deciziei privind deschiderea școlilor în mâinile guvernului Orban „este o garanție că vom avea o nouă generație de sacrificiu, că sunt mari șanse ca ai noștri copii să piardă contactul cu cartea cu urmări dramatice pentru ei”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.