Social 27 Iulie 2020 12:00

Doctorul Virgil Musta trage din nou un semnal de alarmă, explicând cât de periculos este ca oamenii să nu respecte regulile de prevenție, în contextul în care, în ultima perioadă, România a înregistrat peste 1.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 pe zi.

Virgil Musta spune că, la momentul actual, România este împărțită în două tabere: una în care oamenii se distrează și nu țin cont de pericolul pandemiei, și alta în care oamenii sunt îngrijorați.

Există la ora actuală două Românii. O Românie care se distrează și alta care este îngrijorată și parte din ea suferă în spitalele din țară. Pandemia este în creștere, în fiecare zi doborâm un nou record și peste puțin timp spitalele vor fi copleșite de numărul de cazuri”, a spus medicul.

Acesta a declarat că axistă zone în care „nu mai sunt locuri în spital, nu mai sunt locuri în Terapie Intensivă, iar pacienții nu mai au unde să se interneze”.

Este un lucru foarte grav. Am văzut ce s-a întâmplat în Italia, în perioada în care nu s-au respectat regulile și sistemul de sănătate a fost copleșit. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța, în Spania și chiar în SUA, țări cu sistem de sănătate mult superioare țării noastre”, a afirmat Virgil Musta.

Medicul a ținut să precizeze că deși există mulți tineri care cred că virusul nu îi poate afecta, ei pot deveni vectorul acestui virus și pot să infecteze alte persoane când se întorc în comunitate.

Și aceștia pot face o formă severă, chiar cu deces. Există posibilitatea ca cei care se reîmbolnăvesc să nu fi făcut anticorpi. Luând contact din nou cu virusul și cu o cantitate mai mare de virus refac boala și de obicei o fac într-o formă mai severă, cu afectare pulmonară care de cele mai multe ori ajung la Terapie intensivă. Există și varianta ca deși au fost inițial vindecați la nivelul faringelui cu test negativ totuși virusul să persiste în organism și să reapară în momente de imunitate deficitară”, a explicat Virgil Musta, potrivit stiri.tvr.ro.

Acesta susține că singurul mod prin care oamenii pot evita infectarea cu virusul Covid-19 este respectarea celor 3 reguli importante: distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul pe mâini.

Citeste si:
Mircea Geoană (NATO): România nu a fost probabil niciodată atât de...
Mircea Geoană (NATO): România...

Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.