Social 27 Iulie 2020 11:24

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se ia în calcul obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, în spațiile în care este mai aglomerat.

Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Premierul a menționat că exită mai multe măsuri pe care Guvernul urmează să le analizeze, printre care și limitarea programului pentru terase și cluburi.

Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a mai spus premierul.

Acesta a ținut să precizeze că măsurile se află în analiză și încă nu a fost luată o decizie cu privire la implementarea lor.

Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a conchis Orban.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.