Social 25 Iulie 2020 12:48

Un copil în vârstă de 9 ani din Dej a ajuns la spital, la secția de terapie intensivă, într-o stare foarte gravă, având pe corp multiple leziuni provocate de mizeria în care acesta trăia.

Poliția Dej a fost sesizată vineri de către reprezentanții Spitalului Municipal Dej că un copil de 9 ani a fost transportat la spital în comă.

Mama copilului a fost reținută și va fi prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, faptă prevăzută li pedepsită de Codul penal.

Totodată, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Cluj”, a anunțat Poliția Cluj.

Copilul a ajuns la spital cu răni și necroze pe tot corpul, medicii spunând că acestea ar proveni de la viermi și muște.

Se pare că băiatul se afla în grija mamei, dar stătaea mai mult cu bunica sa, pentru că mama lui era mai mult plecată.

Micuțul a fost transferat de la Spitalul Municipal Dej la Cluj-Napoca, starea lui fiind una critică. Medicii sunt pesimiști cu privire la șansele lui de supraviețuire.

Copilul a ajuns aseară în stare gravă și a necesitat măsuri de îngrijire la nivel de terapie intensivă. Este în continuare în ATI, are tratament, o să vedem în următoarele zile evoluția copilului, iar ca și cauză este o infecție genenralizată cu punct de plecare multiple leziuni la nivelul pielii”, a declarat medicul Daniela Deghiciu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.