Amenzile pentru cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap cresc simțitor începând de sâmbătă.

Legea pentru protecția și promovarea drepturilor pentru persoanele cu handicap a fost modificată, astfel că au crescut considerabil sancțiunile pentru cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Legea a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial și intră în vigoare de sâmbătă, 25 iulie.

Legea 145/2020 arată că persoanele care parchează pe locurile celor cu dizabilități, fără a avea acest drept, sunt pasibili de amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, dar și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare.

Prevederile legii 448/2006 stipulau amenzi mult mai mici, cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei, dar și ridicarea mijlocului de transport.

Citeste si:
Federația uruguayană, amendată pentru nerespectarea regulilor sanitare
Federația uruguayană de...

Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor în aceste cazuri vor fi făcute de către agenții de circulație sau de către personalul de control ce are atribuții în acest sens.

De asemenea, legea 145/2020 aduce noi obligații și pentru angajatorii care au în subordine persoane cu handicap. Amenzile pentru nerespectarea acestor obligații (cum ar fi locurile de parcare speciale sau programul de lucru adaptat) ajung până la 50.000 de lei, notează avocatnet.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.