Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că frontul instituțional creat în ultimele luni împotriva crimei organizate a început să dea rezultate, iar clanurile de interlopi „încep să cadă”.

Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt. E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a declarat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției a participat, miercuri, la deschiderea webinar-ului „Aplicaţii pe surse deschise: convergenţa investigării infracţiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane şi sisteme informatice”.

Predoiu a mai spus că, în ultimele luni, s-a desfășurat, în colaborare cu Ambasada SUA, un program intens de pregătire a procurorilor și polițiștilor în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice.

În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfăşurat un program intens de pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi altor categorii de experţi în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalităţii informatice, dar şi a recuperării bunurilor provenite din infracţiuni şi a asistenţei victimelor traficului de persoane. Aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor şi instituţiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noştri americani şi să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi experţilor noştri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetăţeni. Eficienţa combaterii infracţiunilor stă în buna pregătire profesională şi în cooperarea interinstituţională internă şi internaţională”, a mai spus ministrul Justiției.

Citeste si:
Băsescu: „Moartea unui interlop a devenit eveniment național”
Băsescu, după ce poliția a...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.