Social 23 Iulie 2020 13:47

12 localități din Argeș, între care și reședința de județ, Pitești, sunt monitorizate de autorități și ar putea fi carantinate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit într-o ședință extraordinară pentru a discuta situația pandemiei din județ. Numărul de cazuri de coronavirus din Argeș s-a dublat în ultimele două săptămâni, iar acum, 12 localități din județ sunt monitorizate.

Luni va fi luată o decizie, astfel că autoritățile vor lua hotărârea de a carantina sau nu aceste localități.

Localitățile Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești sunt vizate de măsuri de carantinare.

”Conducerea CJSU Argeș face apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru aplicarea cu maximă exigență a măsurilor stabilite de lege” și „face apel la argeșeni să respecte măsurile de prevenire (portul măștii în spațiile închise, igiena mâinilor, păstrarea distanței fizice) pentru a împiedica răspândirea virusului și pentru a se evita carantinarea zonală”, au transmit reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență într-un comunicat de presă.

Au fost luate, de asemenea, măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii epidemiei.

Administratorii piețelor și magazinelor vor monitoriza în permanență dacă vânzătorii și clienții poartă măști, dacă se păstrează distanța și dacă personalul poartă și mănuși.

Târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, dar și activitățile de agrement în piscine au fost suspendate până în data de 8 august.

În plus, terasele își vor închide programul la ora 22:00 în timpul săptămțnii și la ora 23:00 în weekend.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.