Social 23 Iulie 2020 13:20

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se vor face investiții de 8-9 miliarde de euro pentru reactoarele de la Centrala nucleară de la Cernavodă.

O parte din investiție va fi folosită pentru retehnologizarea reactorului 1, iar cea mai mare parte pentru construirea reactoarelor 3 și 4.

Anunțul făcut de Ludovic Orban a fost făcut cu ocazia unei vizite la Cernavodă, împreună cu ministrul economiei Virgil Popescu.

Obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea reactorului 1, de asemenea investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. Vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi, din zona euro-atlantică, care să aibă expertiza şi tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României”, a declarat premierul.

Acesta susține că au fost făcuți pași semnificativi pentru încheierea unor acorduri cu investitorii, iar termenul pentru finalizarea reactoarelor 3 și 4 va rămâne 2030.

Când vom avea înțelegerile serioase le vom face publice, gândim potențialii parteneri, negocierea condițiilor, astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanțare a acestor investiții, și cu siguranță termenul 2030 este un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactoarelor 3 și 4”, a mai spus Orban, potrivit hotnews.ro.

În anii precedenți, retehnologizarea reactorului 1 a fost estimată la 1,5 miliarde euro, iar construirea reactoarelor 3 și 4 la aproximativ 6 miliarde euro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.