Premierul Ludovic Orban a anunțat că se vor face investiții de 8-9 miliarde de euro pentru reactoarele de la Centrala nucleară de la Cernavodă.

O parte din investiție va fi folosită pentru retehnologizarea reactorului 1, iar cea mai mare parte pentru construirea reactoarelor 3 și 4.

Anunțul făcut de Ludovic Orban a fost făcut cu ocazia unei vizite la Cernavodă, împreună cu ministrul economiei Virgil Popescu.

Obiectivul nostru este să realizăm investiţii de 8-9 miliarde de euro, investiţia privind retehnologizarea reactorului 1, de asemenea investiţia privind construcţia reactoarelor 3 şi 4. Vrem să realizăm aceste investiţii cu parteneri serioşi, din zona euro-atlantică, care să aibă expertiza şi tehnologia necesară pentru a putea susţine realizarea acestor investiţii fundamentale pentru dezvoltarea economică a României”, a declarat premierul.

Acesta susține că au fost făcuți pași semnificativi pentru încheierea unor acorduri cu investitorii, iar termenul pentru finalizarea reactoarelor 3 și 4 va rămâne 2030.

Citeste si:
Ludovic Orban: „Săptămâna aceasta luăm decizia privind majorarea...
Ludovic Orban: „Săptămâna...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Când vom avea înțelegerile serioase le vom face publice, gândim potențialii parteneri, negocierea condițiilor, astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanțare a acestor investiții, și cu siguranță termenul 2030 este un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactoarelor 3 și 4”, a mai spus Orban, potrivit hotnews.ro.

În anii precedenți, retehnologizarea reactorului 1 a fost estimată la 1,5 miliarde euro, iar construirea reactoarelor 3 și 4 la aproximativ 6 miliarde euro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.